Industria e Hekur-Nikelit

joal-06.com

Minerali i Hekur-Nikelit

Nikeli silikat është nje nga mineralet kryesor i vendit, me rezerva qe arijne deri ne 400 mil ton dhe  është i vetmi mineral për të cilin Shqipëria vlerësohet me vendburime të rezervave të madhësisë së mesme, dhe veç kësaj është mjaft fitimprurës, sikur të mund të kishim të zhvilluar industrinë e përpunimit të tij. Para viteve ‘90, hekur-nikeli i prodhuar ka qenë në nivelet 1.4 milionë tonë. Ai përpunohej më tej për prodhimin e gizës dhe çelikut. Sot, problemi i tij janë kapacitetet, pasi tregu vazhdon të jetë i ulët dhe po ashtu niveli i çmimeve. Pas shkatërrimit të Metalurgjikut në Elbasan, i gjithë prodhimi aktual, që shkon diku rreth 450-500 mijë tonë në vit, eksportohet i gjithi si mineral në Maqedoni e Kosovë

cilesi e lart

Joal06 është me të vërtetë për ju. Më shumë se kjo, puna jonë ka të bëjë me dhënien e një projekti që jo vetëm që pasqyron buxhetin tuaj, por do të frymëzojë dhe të gjithë ata që e shohin atë.

Produkti baze qe prodhojme eshte minerali i nikelit (FENI dhe NISI) me cilesin si me poshte :

Physical Properties

FeNi nad Nisi Mineral  are available in shot form:

  • Grain size: approx. 0 – 300mm
  • Bulk density 2.4. – 2.7 t/m3

Joal-06

Qe nga viti 2006 kompania opron ne fushen e shfrytezimit te dy minierava per te cilat zoteron lejet perkatese  Miniera e Dabrobes me Leje nr 980 si dhe Miniera e Cervenakes me leje nr 1114.(vendodhja bashkengjitur google map)

Si nje nga operatoret Kryesore te rajonit kemi furnizuar nder vite dy Fabrikat e prodhimit te Nikelit , FENI INDUSTRIES ne kavadarci maqedoni , dhe NEWCO Ferro NIKELI ne Drenas Kosove duke qene te sakte ne zbatimin e kontrates ne Sasi dhe cilesi.

Sasite vjetore te furnizuara kane qene mga 100-200.000 Ton , ne varesi te kerkesave te Fabrikave.

Pergjigjja e shpejte ndaj kerkesave te tregut dhe profesionalizmi jane pikat tona kryesore dhe celesi i suksesit ne industrine e minerare